Igor-smirnov.jouwweb.nl
Igor Smirnov » EXPOSITIE

EXPOSITIE


Galerie Strous

 

 

 

 

Opening 5 juni van 16 tot 18 uur 
Expo tot 1 aug 

IGOR SMIRNOV 

Igor Smirnov geboren in 1975 te St. Petersburg. Volgde een opleiding op de Kunstschool eveneens te St. Petersburg. In de jaren 90 vestigde hij zich in Nederland en volgde de 5 jarige studie op de Kunstacademie Minerva te Groningen. 
Igor Smirnov weet de hedendaagse opwinding en drukte vast te leggen in zijn abstracte schilderijen. 
Prachtig boeiende doeken van groot formaat. 


Galerie Strous
Prinsengracht 540
1017 KJ  Amsterdam
WWW.galeriestrous.nl
leonalb@hi.nl
tel 020 6717015

 

 

 


 

KNSTSPR 


23 maart t/m 15 mei 2010

Expositie, aangeboden aan de heer Joost Liese, scheidend wethouder van Werk,Welzijn en Educatie van de Gemeente Hardenberg. Met Kees Verkade, Louise Bramer, Igor Smirnov en Anneke Wilbrink.

Per 1 april 2010 zal Joost Liese zijn wethouderschap van de gemeente Hardenberg neerleggen. Hij is dan 16 jaar lang wethouder geweest, en wil naar eigen zeggen terug naar de rust van een
“ gewone baan”. Hij blijft echter actief op het gebied van cultuur en wordt de nieuwe voorzitter van het Euregio-project Kunstwegen, dat hij de komende twee jaar gaat leiden. Voor de Expositiecommissie van KNST SPR Hardenberg is dit een mooie aanleiding om hem
een tentoonstelling aan te bieden van werk van vier beeldend kunstenaars die allemaal in zekere zin een relatie hebben met Hardenberg.

Liese' s portefeuille omvatte o.a. kunst,cultuur en monumentenbeleid, en in dit kader is het interessant dat Hardenbergs nieuwste openbare monument juist dit voorjaar geplaatst zal worden.

Beeldhouwer Kees Verkade heeft de opdracht gekregen een bronzen beeld te vervaardigen dat een plaats gaat krijgen in het park bij het nieuwe gemeentehuis. Voorlopig zal het echter geplaatst worden op de nabijgelegen rotonde met als titel “ Oorlogs-
monument”. Kees Verkade werd in 1941 geboren en bezocht de Koninklijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag waar hij min of meer bij toeval op de afdeling beeldhouwen terecht kwam. Zijn werk kenmerkt zich door een realistische weergave van voornamelijk mensen en dieren, waarbij sport en spel zijn grootste inspiratie vormen. Hij woont en werkt in Monaco en laat zijn beelden gieten door zijn vaste bronsgieter in Bologna. In de KNST SPR zal hij een aantal kleinere objecten exposeren, waaronder ( kleine )
replica van het Hardenbergse beeld.

Sneltekenares Louise Bramer is afkomstig uit Vriezenveen, volgde de Akademie Minerva in Groningen en een postakademische opleiding in Den Haag. Ook haar werk is realistisch; ze maakt portretten in opdracht in de technieken krijt, aquarel- en olieverf.
Ze ontvangt daartoe haar opdrachtgevers in haar atelier Salvus in Vroomshoop. Tevens is zij als docent verbonden aan Kunstencentrum Muzerie in Hardenberg. Tijdens de opening van deze expositie op 23 maart zal zij ook enkele portretten tekenen.

Igor Smirnov ( Sint Petersburg 1975 ) woont en werkt sinds tien jaar in Hardenberg. Daarvoor studeerde hij aan de Kunstakademie in Sint Petersburg, en aan Akademie Minerva in Groningen. Zijn schilderijen in acrylverf zijn vaak verhalend; ze illustreren bepaalde belevenissen en indrukken uit zijn leven en geven soms een humoristische kijk op alledaagse dingen. Daarnaast schildert hij ook abstracte, zeer ingewikkelde structuren die enerzijds doen denken aan onderwaterwerelden; anderzijds aan enorm uitvergrote details van organische weefsels die met veel precisie zijn weergegeven.
Zijn werk bevindt zich in diverse collecties en Kunstuitlenen, o.a.in de KNST SPR.

Enigszins in dezelfde sfeer is het werk van Anneke Wilbrink( 1973, Zwolle ), oud- inwoonster van Dedemsvaart. Ze studeerde aan de Constantijn Huygens Akademie te Kampen en aan het Frank Mohr Instituut te Groningen. Er volgde een indrukwekkend aantal exposities en publicaties van haar werk en ze ontving meerdere prestigieuze kunstprijzen zoals de Prix de Rome voor Tekenen en Grafiek in 2004, en de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst in 2006. Opvallend is dat in haar schilderijen de mens totaal afwezig is. Het lijkt alsof er allerlei bouwconstructies zijn voorbereid en het wachten nu nog is op de acteurs, de bewoners. Door een web van lijnen wordt de kijker het schilderij ingetrokken naar een oneindige verte, een "zwart gat " zo men wil.

Bij deze expositie verschijnt een mooie catalogus in een bijzondere vormgeving; een 16-tal fotokaarten van de geëxposeerde werken in een bijpassend doosje.

De expositie wordt geopend op een ander tijdstip dan gebruikelijk, nl. op dinsdagavond 23 maart om 19.00 uur in de KNST SPR. U mag deze opening niet missen !

De expositie " Een bont palet voor Joost Liese" is te bezichtigen van 24 maart t/m/ 15 mei 2010.

KNST SPR Hardenberg
Wilhelminaplein 3a
www.knstsprhardenberg.nl
Tel. 0523 260013
 

UK 18 | 24 januari 2008 | Jaargang 37

Verlekkerde poezen en een vogelkooi

De vier Nederlands-Russische kunstenaars die hun werk tonen op de expositie ‘Quadrille in Quadrant’ hebben het beste van hun vaderland meegenomen. Drank, mystiek en een beetje seks.

Door Marcel Wichgers

Drank. Heel veel drank. Hele flessen wodka en champagne. Halve literblikken bier. Te zien op het zelfportret van kunstenaar Igor (what’s in a name) Smirnov. Zou hij ook echt bezópen zijn geweest toen hij het maakte? Want het is een waanzinnig portret, dat zelfportret. Zelfs de nuchtere beschouwer zou er haast een delirium van krijgen. Want je moét weten wat er in het zelfportret gebeurt. Anders word je dol.
Je moet er even de tijd voor nemen. Want het is eigenlijk een compleet stripverhaal. Links Smirnov zichzelf een glas champagne inschenkend, strak in het pak maar met de stropdas al op half zeven en lodderige ogen. Vervolgens past Smirnov vakkundig een soort Droste-effect toe: bierdrinkend zet hij zich voor, naast en achter zijn eigen zelfportret. Daarna gaat hij heel gek doen aan de takken van een kale boom in zijn tuin. Het zal de drank zijn.
Drank, vakmanschap en wrange humor, maar ook religie, mystiek en een beetje seks: de vier Nederlands-Russische kunstenaars zoals Igor Smirnov die hun werk tonen op de expositie Quadrille in Quadrant hebben het beste van hun vaderland meegenomen. Andrej Andruchov blijkt een meester in het maken van iconen, maar dan op eigentijdse wijze. Anton Markov schildert niet altijd even mooi, maar wel fascinerend. Zoals zijn mysterieuze gekleurde bos waar een komeet doorheen knalt. En Jelena Lavzinaitis ontroert met haar poezen die verlekkerd loeren naar een vogelkooi. 
Jelena moet trouwens wel heel mooi zijn, getuige het portret dat collega Markov van haar maakte.

Quadrille in Quadrant, Kunst in de Kop, Trompsingel 21. Vr t/m zo, 13-17 uur. T/m 10 februari. www.kunstindekop.info

    

                  

                   

 

                                       

 


4 juli t/m 26 augustus 2004

Prettige dag verder, bio-robot
recente werken van Igor Smirnov

Igor Smirnov
geboren in 1975 in Leningrad (Sovjet Unie), is naar Nederland gekomen in 1996. Sinds die tijd beziet en schildert hij de Nederlandse samenleving als westerse maatschappij. 
Zijn conclusies presenteren zich voor onze ogen: men kan ze lezen uit de schilderijen.

 

 

 

 

 

 

 

 


post/CS, Amsterdam
W139 basement
Oosterdokskade 5
floor-1
opening 5 mei, 20-23u.